Kerro mielipiteesi Ratapihankadun raskaan liikenteen järjestelyistä

Turun kaupungin ympäristötoimiala kerää turkulaisten näkemyksiä ja mielipiteitä Ratapihankadun raskaan liikenteen rajoittamisesta. Mielipiteitä kerätään 30.6.2014 asti.

Jätä mielipiteesi tästä linkistä!

Raskaan liikenteen mahdollinen rajoittaminen Ratapihankadulla liittyy tavoitteeseen siirtää sataman raskasta läpikulkuliikennettä laajenevan ydinkeskustan reunalta parannetulle Suikkilantielle. Nykytilanteessa raskas liikenne lisää Ratapihankadun tärinä-, melu- ja pölyhaittoja sekä heikentää liikenneturvallisuutta.

Ratapihankadun raskaan liikenteen rajoittamisesta on valmistunut selvitys, jossa arvioidaan rajoittamisen mahdollisuuksia, vaihtoehtoja ja vaikutuksia. Tutustu selvitykseen ja vastaa kyselyyn. Lue koko selvitys tästä.

Selvityksen laatinut työryhmä esittää kaksi vaihtoehtoa:
1.Tehdään haittoja vähentäviä toimenpiteitä eli lasketaan Ratapihankadun nopeusrajoitusta, ohjataan raskas liikenne osittain vasemmanpuoleisille kaistoille kauemmas jalankulkijoista, pyöräilijöistä ja asunnoista sekä asetetaan yöaikainen rajoitus rekkaliikenteelle.
2.Asetetaan täysaikainen rajoitus rekkaliikenteelle.Reittirajoitukset koskisivat yli 15 metrin pituisia ajoneuvoja ydinkeskustassa rautatien ja Aurajoen välillä sekä Suikkilantiellä Suikkilan ja Länsikeskuksen välillä.

Muutoksia aikaisintaan 2015 kesällä

Liikennesuunnittelun tavoitteena on tehdä esitys päättäjille Ratapihankadun rekkaliikenteen rajoituksista tehtyjen selvitysten ja mielipiteiden perusteella syksyllä 2014. Päätöksen pohjalta toimenpiteet on tavoitteena suunnitella talvella 2014-15 ja rakentaa kesään 2015 mennessä.