Portsa ry

Portsa ry on Turun VIII kaupunginosassa toimiva asukasyhdistys. Se on perustettu 1972.

Yhdistyksen perustaminen tuli tarpeelliseksi, koska alueelle oltiin suunnittelemassa asemakaavaa, jossa vanhat puutalot olisi korvattu kerrostaloilla. Turkulaiset ottivat asiaan kantaa reippaasti. Yleisönosastokirjoituksia oli sen ajan lehdissä puolesta ja vastaan. Aktiiviset ihmiset kokoontuivat yhteen vastustamaan purkamista ja sen kokouksen luonnollisena työrukkasena perustettiin Portsa ry.

Ensimmäinen työ oli kerätä nimiä talojen säilyttämisen puolesta. Työ tuotti tulosta ja asemakaavasta laadittiin ns. suojeleva kaava. Esim. palossa tuhoutuneen tilalle on rakennettava entisenlainen uusi talo.

Portsa ry tekee edelleen työtä alueen hyväksii. Kannanotot, aloitteet ja tekeminen ovat sen toimintamuotoja. Tällaisia asioita ovat mm. alueen liikenne, palvelut, asemakaavat, rakentaminen, alueen ulkoasu sekä viihtyisyys. Portsan Katumarkkinat toukokuussa ja Pihamarkkinat elokuussa kokoavat asukkaita yhteen viihteen merkeissä.

Portsan Sanomat on tiedotuslehti, jota Portsa ry:n hallitus julkaisee pari kertaa vuodessa. Se on maksuton lehti, jota jaetaan alueen asukkaille ja sitä on saatavana alueen kaupoista.

Portsa ry:n sähköpostiosoitteet:

info@portsa.fi
puheenjohtaja@portsa.fi
portsan.sanomat@portsa.fi