Katujen siivous/autojen siirto

Kannattaa seurata, milloin Portsan kadut siivotaan. Muistathan, että Turun katujen puhdistusaikataulu on katsottavissa kaupungin sivuilla: http://www.puhdistussuunnitelmat.fi/turku/

HUOMIO! Siirtokehotuskyltein merkityillä kaduilla pysäköidyt autot siirretään puhdistustyön tieltä pois. Siirrosta tulee maksu auton omistajalle. Kevään hiekansiivouspäivistä ja talven lumenajosta voi tilata tekstiviestipalvelun, jolloin tieto puhdistuksesta tulee viimeistään edellisenä päivänä. Ohjeet kopioitu Turun Kaupungin nettisivuilta:

Tekstiviesteillä tietoa siivouspäivistä:

Kaupunkilaisilla on mahdollisuus liittyä tekstiviestipalveluun, jossa he saavat tekstiviestillä tiedon siirtokehotuskylttien voimassaoloista haluamiensa postinumeroalueiden ja/tai katujen osalta. Näin kaupunkilaiset saavat tiedon myös kun katujen siivouspäiviä ei toteuteta, ja näin vältytään tarpeettomalta varapysäköintipaikkojen etsinnältä.

Ajoneuvon lähisiirrosta (eli mahdollisimman lähelle alkuperäistä pysäköintipaikkaa siirretyn ajoneuvon siirrosta) aiheutuneet kustannukset laskutetaan ajoneuvon omistajalta. Henkilö- ja pakettiauton sekä moottoripyörän arkena klo 8-16 suoritettu lähisiirto maksaa 80,60 euroa. Jos ajoneuvo joudutaan siirtämään kaupungin varastoon, kustannukset ovat alkaen 148,20 euroa.
•Tekstiviesti- ja verkkopalvelu katujen talvikunnossapitoaikatauluista http://www.puhdistussuunnitelmat.fi/turku/

•Siirtokehotuskylteillä merkityt kadut (pdf) 320 kt
•Talvikunnossapidon vikailmoitukset Turun kaupungin palautepalvelu www.turku.fi/paikalla tai puh. 02 262 4444

Kaupunki tarjoaa palvelun, jossa halukkaat saavat edellispäivänä klo 15 tekstiviestinä tiedon valitsemiensa postinumeroalueiden ja/tai katujen seuraavan päivän puhdistuskohteista, joissa pysäköinti on puhdistuksen aikana kielletty. Pysäköinti on kielletty joko pysyvin siirtokehotuskyltein tai väliaikaisin siirtokehotuskyltein. Palvelun vastaanotettavat viestit ovat ilmaisia, ainoastaan palveluun ilmoittautumisen ja siitä poistumisen yhteydessä lähetettävät viestit maksavat normaalin palvelunumeroiden tekstiviestihinnan, 16 senttiä/viesti.

Palveluun ilmoittautuminen:

Lähetä numeroon 16130 tekstiviesti turku ja kirjoita perään välilyönneillä erotettuna postinumeroalueet ja/tai kadunnimet, joiden puhdistuskohteista haluat tiedot. Tarkista tarvittaessa kadunnimien kirjoitusasu.

OHJEET: Jos esimerkiksi haluat kaikki postinumeroalueen 20500 puhdistustiedot sekä Kallelankadun ja Lastenkodinkadun puhdistustiedot, lähetä seuraava tekstiviesti:

turku 20500 Kallelankatu Lastenkodinkatu

Jos haluat vain Tuomiokirkonkadun ja Otavalankadun puhdistustiedot, lähetä seuraava tekstiviesti:

turku tuomiokirkonkatu otavalankatu

Kun haluat lopettaa palvelun, lähetä numeroon 16130 seuraava tekstiviesti:

turku sulje

Ongelmatilanteissa lähetä sähköpostia osoitteeseen asukasapu@sci.fi