Mikaelinseurakunta panostaa Portsaan

Tänä syksynä Mikaelinseurakunta on aloittanut Keskusta-Portsa –projektin, jossa keskitytään kirkon lähialueille asuviin ihmisiin.

Joulutervehdysten jako puu-Portsaan

"Ensimmäinen suurkoitos on lauantaina 5.12., kun tavoitteena on jakaa jouluinen piparipussi jokaiseen Puu-Portsan talouteen. ”Tempauksen ajatuksena on tuoda joulumieltä Portsan alueelle ja olla samalla kirkon tervehdys alueen asukkaille." kertoo projektityöntekijä Pasi Jaakkola. Hän myös kutsuu vapaaehtoisia tuomaan hyvää joulumieltä: ”Aamulla klo 8 aloitetaan leivonta, sitten pakkaaminen ja puolen päivän lähestyessä itse jakaminen joka talouteen.” Ilmoittautua voi koko päiväksi tai itselle sopivaksi ajanjaksoksi joko sähköpostiin pasi.jaakkola@evl.fi tai soittaen 040-3417412.

​​Projektia vetää kappalainen Pasi Jaakkola, joka kertoo idean tulleen Pansion suunnassa toteutetusta Paakarla-projektista. Siinä haluttin palvella erityisesti lähiön asukkaita ja onnistuneesti myös aktivoida heitä mukaan seurakunnan toimintaan.

"Portsan alue on perinteisesti ollut yhteisöllinen ja siellä on hyvä maaperä järjestää asukkaita tukevia tapahtumia ja tempauksia. Myös alueen yhdistykset, kuten Portsa ry ja MLL-Portsa, ovat lämmöllä lähteneet yhteistyöhön" Jaakkola kehuu.

Lapsiperheiden yhteiset pikkujoulut järjestetään ti 15.12. klo 17.30–19 Mikonmökissä (Puistokatu 13) ja kevääksi suunnitellaan mm. kirkkovenesoutuja ja osallistumista alueen markkinoihin.

Ideoita otetaan vastaan

Seurakunta on avoimena alueen asukkaiden ideoille siitä, mitä uutta kirkon lähimaastoon toivotaan. Ajatuksiaan voi lähettää osoitteeseen pasi.jaakkola@evl.fi tai soittaa 040-3417412.