Perhe parkour on hauska koko perheen laji

Perheen lasten ja aikuisten yhdessä viettämä aika on maailman parasta ja tärkeintä. Yhteinen liikuntaharrastus on jo ihan huippua! Perhe parkourista kertovat isä Mikko, poika Eelis 7 ja tytär Vilma 9 vuotta. Tässä jutussa näet myös perheen hauskat videot, videolinkit ovat jutun lopussa.

Miten teidän perheenne aloitti parkourin?

Mikko: Parkour alkoi meillä syksyllä 2019. Pojan (Eelis) kanssa haluttiin keksiä joku yhteinen harrastus. Turun Parkour Akatemiasta löytyi Perhe parkour -kurssi. Sinne ilmoittauduimme ja rakastuimme lajiin melkein välittömästi. Vaikka itse harrastus on ollut vain isä-poika -harrastus, niin olemme vapaa-ajalla ottaneet myös siskon mukaan, kun olemme keskenämme käyneet harrastamassa.

Mikä parkourissa on hauskinta?

Mikko: hauska liikkuminen, haasteet ja yhdessäolo

Vilma: yhdessä olo, liikunta ja hauskanpito

Eelis: temppuilu

Missä Turussa voi harrastaa Parkouria?

Mikko: Parkouria voi itse asiassa harrastaa missä tahansa. Kaupunkimaasto on täynnä erilaisia esteitä ja ratoja, jotka vain odottavat löytämistä. Meidän suosikkejamme ovat puistot ja yliopistonmäki. Toki helpottaa, kun pääsee porukassa opettelemaan tätä. Nyt kun koronaepidemia on pakottanut ryhmäohjauksen tauolle, olemme keskenämme katsoneet vinkkejä Parkour Akatemian videoista, keksineet omia liikkeitä ja kuvanneet itse omia harjoituksiamme.

Mitä annatte vinkiksi uusille kokeilijoille?

Lapset: Kannattaa aloittaa helpoista ja pidä hauskaa!

Mikko: Muista lämmitellä ennen aloittamista! Kokeile rohkeasti ja aloita helpoista liikkeistä.

Pitää vielä kysäistä, entisinä portsalaisina, mitä kaipaatte Portsasta? Mikä on Martissa parasta?

Mikko: kaipaamme Portsalaista tunnelmaa: kantakaupungin fiilistä ja rakennuksia. Onneksi myös täällä Martissa saa nauttia puutaloasumisesta, joten vierotusoireista ei enää tarvitse kärsiä.

Mikko, Eelis, Vilma ja äiti Tekla Salminen ovat entisiä Portsalaisia, jotka Vasaramäen mutkan kautta ovat kotiutuneet puutaloon, Suur-Portsan reunamille Marttiin.

Kurkkaa Mikon ja lasten kuvaamat videot:

https://www.facebook.com/mikko.salminen.353/videos/10220703567154247/

https://www.facebook.com/mikko.salminen.353/videos/10220703564594183/

https://www.facebook.com/mikko.salminen.353/videos/10220703566114221/

https://www.facebook.com/mikko.salminen.353/videos/10220703562114121/