Puutarhakatu 41/nimien keräys

puutarhakatu41

Toimet Puutarhakatu 41 kaavamuutosehdotukseen vaikuttamiseksi

Asukasyhdistys Portsa Ry päätti aloittaa pikaisesti toimet Puutarhakatu 41 tontin 23-6, sen alapuolisen Soneran tontin 23-3 ja Hansapuiston osalta. Kaavoituksen muutosta on vastustettava painokkaasti ja äänekkäästi. On tullut aika jälleen näyttää miksi Portsa Ry on aikanaan perustettu ja mitä asukkaat saavat yhteisvoimin aikaan!

Suojelupäätös saatiin kovan työn jälkeen 1982 "ydin" Portsaan. Kyseinen Puutarhakatu 41 tontti on lisätty samoin perustein vähän myöhemmin suojeltavien listalle, vuonna 1988. Kaavamuutos lopettaisi suojelun tontilla. Yllä oleva kuva on alustava luonnos, mitä suojellulle tontille, Soneran tontille ja Hansapuiston osalle ollaan suunnittelemassa.

Puutarhakatu 41 palanutta taloa ei saa perusteetta purkaa. Mikäli talo ei ole korjauskelpoinen, se voidaan uudelleenrakentaa. Tontille voidaan rakentaa myös 1980-luvulla palon jäljiltä purettu kolmas talo. Kaavamuutosta ei näinollen tarvita ja rakennusoikeus täyttyy voimassa olevan kaavan mukaan. Kerrostalorakentamista ei tontille eikä myöskään Soneran tontille tule hyväksyä.

TOIMET:

  1. Asukasyhdistys Portsa Ry tavoittelee mahdollisimman suurta medianäkyvyyttä asialle.
  2. Portsa Ry organisoi mielipiteiden- ja nimienkeräyksen kaavamuutosta vastaan.


Nimienkeräyksessä tarvitaan sinunkin panostasi

Vaikutuksiltaan suurin on runsas erillisten mielipiteiden määrä. Mitä enemmän, sitä parempi! Yksittäiset henkilöt, perhekunnat, mutta myös taloyhtiöt yhtiöinä kirjoittavat oman vapaamuotoisen mielipiteensä. Lisäksi pidempiäkin nimilistoja voi kerätä. Henkilöiden ei tarvitse asua Portsassa.

Oheisia perusteluja voi käyttää, mutta sana on vapaa. Näillä sivuilla Uutiset-osiossa löytyvät Portsa Ry:n kannanotot ovat myös käytettävissä mielipiteen pohjana.

Ohessa mielipidelomake, jota voit tulostaa tarvittavan määrän. Palautteen voit tehdä myös aivan vapaamuotoisena vaikka ruutupaperille. Kirjoita lomakkeelle nämä tärkeät tiedot:

MIELIPIDE ASEMAKAAVANMUUTOKSEN VALMISTELUSTA VIII (8) KAUPUNGINOSAAN "Puutarhakatu 41", kaavatunnus: 20/2012, diaarionumero: 1602-2012

  • mielipide
  • henkilön/henkilöiden nimi ja osoite

Listat voi palauttaa suoraan "Mielipide" -lomakkeessa mainittuun Turku-Pisteeseen. Voit toimittaa ne myös Portsa Ryn hallituksen jäsenelle, kuten allekirjoittaneelle, tai Portsan Olohuoneeseen/Sirpa Huntsalalle, Rauhankatu 26 A 10.
Asukasyhditys toimittaa listat suoraan kaavoittajalle. Vielä ehdit antamaan mielipiteesi! Palautathan nimilistat viimeistään torstaina 31.1.2013.

Mikäli olet sitä mieltä, että asemakaavalla suojelulla on Portsassa vahvat perusteet edelleen – toimi ja kerää nimiä! Sinun aktiivisuuttasi tarvitaan!

Saat allaolevat liitteet myös sähköpostiisi, lähetä pyyntö: puheenjohtaja@portsa.fi

Liitteet: 
 -mielipidekaavakkeen saat tulostettua etusivulta
 -perustelut omana sivunaan tapahtumakalenterissa/poimi niistä "omasi"
 -luonnoskuva rakennettavista kerrostaloista sivun ylälaidassa

Mielipide Puutarhakatu 41.pdf
Perusteluja kaavamuutoksen vastustamiselle

Suojellaan Portsan puutaloja – edelleen!

Portsa Ry
Sari Raunell
puheenjohtaja

Sari Raunell
Heikkilänkatu 12 B 13
20100 Turku

p. 040 7675 356
puheenjohtaja@portsa.fi