Ratakadun autojen siirto 21.6.2016

Portsa ry:n hallitus on kritisoinut kevään/alkukesän aikana Turun kaupunkia (-> Kuntecia) siitä, että se ei ole puhdistanut kaupunginosamme katuosuuksia talven hiekoitussepelistä, vaikka Portsan alueen katujen varsille on tuotu autojen siirtokehoituskyltit juuri sitä tarkoitusta varten. Kaupungin palautepalvelusta ei ole vastattu Portsa ry:n hallitukselle, vaikka asiaa tiedusteltiin jo keväällä kahdesti, ennen siirtokehoituskylttien kevään voimassaoloajan päättymistä. Kun asiaan ei saatu vastausta, jätti Portsa ry:n hallitus aiheesta paikallislehtien mielipidepalstalle kysymyksen ja Aamuset-lehti teki myös jutun aiheesta kesäkuussa.

Nyt, aivan äskettäin, Turun kaupunki oli ilmeisesti tilannut Kuntecilta Ratakadun puhdistuksen hiekoitussepelistä.

Ratakadun puhdistamisaikeesta tiedotettiin alueen asukkaita vain tekstiviestitse ja vain niitä asukkaita, jotka ovat em. tekstiviestipalvelun tilanneet (http://www.puhdistussuunnitelmat.fi/turku/).

Siivouksen yhteydessä Ratakadun varrella pysäköityinä olleita autoja oli hinattu pois. Turun kaupunki ei ilmeisesti tiedottanut tästä asukkaita ennakkoon millään muulla tavalla, kuin tekstiviestitse. Tiedotusta olisi pitänyt olla muullakin tavoin. Kaupunki tai Kuntec olisi voinut tuoda esim. tilapäislippusiimat Ratakadun varrelle muutamia päiviä aikaisemmin varoittamaan tulevasta poikkeuksellisen ajankohdan puhdistuksesta tai uusien, väliaikaisten, autojen siirtokehoituskylttien tuonti paikalle.

Huomioitavaa on, että Ratakadulla olevat kiinteät autojen siirtokehoituskyltit eivät ole enää nyt, kesäkuussa, voimassa (niiden voimassaolo päättyy keväisin päivämäärään 15.5.). 

Portsa ry:n hallitus ei voi ottaa vastuulleen tätä harmillisen odottamatonta toimintaa Turun kaupungin / Kuntecin osalta tässä myöhästyneessä Ratakadun siivousasiassa, jossa kaupunki / Kuntec päätyi ennakkovaroittamatta (poislukien tekstiviestit) siirtämään Ratakadulla pysäköidyt autot pois kadulta.

Lisätietopyyntöjen osalta liittyen autojen siirtoihin, Portsa ry:n hallitus pyytää alueemme asukkaita olemaan yhteydessä siirrettyjen autojen tuulilasissa olevan lapun yhteystietoihin (Turun kaupunki/Kuntec).

Asukasyhdistys tekee omalta osaltaan voitavansa siirtomaksujen suhteen.