Rotista ja sähkölaskuista kerralla eroon – Turku Energia aloittaa yhteistyön portsalaisten taloyhtiöiden ja museoviraston kanssa

Portsan tuulivoimalapuiston havainnekuva

Koska kauniiden kattorakenteiden verhoaminen aurinkopaneeleilla koettiin haastavaksi rustiikkiseen Portsaan, museovirasto näytti vihreää valoa tuulivoimaloille.

”Tuuli on vanha energiamuoto ja sillä on satojen vuosien ajan pyöritetty maataloutta, joten tuulivoimala sopii oikein hyvin Portsaan, vaikka nykyinen design onkin hieman virtaviivaisempi” kommentoi museoviraston puutaloasiantuntija David Metusalem.

Turku Energia ei ole millään löytänyt sopivaa tonttimaata omalle tuulivoimapuistolle, joten innostuneena pienvoimaloista, Turku Energia aloitti hankkeen taloyhtiöiden omista voimanpesistä, joista rakennetaan Portsaan sisäinen verkko, joten alue muuttuu täysin omavaraiseksi.

”Haetaan lupa pienvoimalalle ja rakennetaan kuitenkin hieman isompi mylly sinne. Sehän on tätä päivää.” kommentoi Turku Energian edustaja Oili Virta.

Mutta miten rotat tähän liittyvät? Vaihtoehtopiireissä on nostettu esiin tuulivoimaloiden aiheuttama mikroaaltosäteily, joka on tiettävästi tuhonnut eliölajeja etenkin Pohjanmaan hopeavesialueilla. Omalla tuulivoimalapuistolla päästään eroon myös Portsaan pesiytyneestä rottaongelmasta, joten useampi kriisi lutviutuu kerralla kuntoon.

Hankkeeseen voi vielä vaikuttaa ja Portsa ry kerääkin kommenttien perusteella kiinnostuneita taloyhtiöitä olemassa olevien lisäksi tuulivoimalahankkeeseen. Rakentamisen on tarkoitus alkaa mahdollisimman pian. Pahoittelemme etukäteen pientä meteliä, mutta ei siinä ole mitään uutta, kun otetaan huomioon viereiset rakennustyömaat.

#portsa #tuulivoimala #portarthur #turku #turkuenergia #energiakriisi

Aprillia, aprillia! 😀 😀, tämä oli aprillipila!