Sofiankadun lastentarhan tontille nuorten tapahtumapuisto

Turun Kaupunki on kaikessa hiljaisuudessa tehnyt radikaaleja muutoksia koskien Sofiankadun lastentarhan tonttia. Poiketen julkisuudessa käydystä keskustelusta, tilalle on tulossa nuorten tapahtumapuisto skeittiramppeineen ja esiintymislavoineen.
Alue on ollut Turun Kaupungin tuoreen skeittikoordinaattorin, Toni Haukan, pitkäaikainen haave.– Olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että lastentarhojen ryhmäkoot ovat aivan liian pienet, joten lisäämällä Tallimäen lastentarhan kapasiteettia, olemme saaneet muutettua tilan tapahtumapuistoksi, kertoo Haukka.

Suunnitelmissa on tehdä tontille maailmanluokan skeittiramppi, mahdollisesti skeittipuisto ja pieni esiintymislava. Esiintymislavalla olisi aina viikonloppuisin esiintyjiä aina dj-vieraista paikallisiin nuorten bändeihin, taitotasosta riippumatta.- Eipä siinä niin laadulla ole periaatteessa väliä. Pääasia, että napit ovat kaakossa ja nuoret pääsevät esiintymään, kertoo Haukka.

Turun Kaupunki on varannut puistoon viiden miljoonan euron budjetin, josta leijonanosa menee hankesuunnitteluryhmän hankesuunnitteluun. Itse rakentamiseen suunniteltu budjetti tullee ylittymään kaupungin trendin mukaisesti.
Suunnitelma herättänee huolta rauhaa ja hiljaisuutta rakastavien portsalaisten keskuudessa, joten mikä on kaupungin kanta mahdolliseen lisääntyneeseen meteliin?- Kyllä kaupunkiin meteliä mahtuu, naureskelee Haukka.
Tapahtumapuiston odotetaan valmistuvan kesällä 2020.

Suunnittelukuva tapahtumapuistosta

ps. Terveiset Toni Haukalta: aprillia, aprillia! 🙂