Turun Kasvot -valokuvaus Portsakodissa 4.6.2014 klo 17-18

KUVAUSTAPAHTUMA PORTSAKODISSA

Keskiviikkona 4. kesäkuuta 2014, Portsan alueen asukkaiden kuvausaika on klo 17-18.

Saksalainen mediataitelija Wolf Helzle kuvaa kesäkuussa turkulaisia ja valmistaa kuvistaan suuren kuvataulun, jossa yhdessä kuvassa on kaikki kuvatut kasvot. Portsakotilaisten on mahdollista osallistua kuvaukseen Portsakodissa 4. kesäkuuta 2014 klo 10-18. Muille portsalaisille kuvauaikaa on varattu klo 17-18. Kuvaukseen voivat osallistua siis niin asukkaat, heidän läheisensä ja henkilökunta kuin myös Portsan alueen asukkaat.

Kuvaus tapahtuu Portsakodissa henkikökunnan ohjaamina aikoina. Yhden henkilön kuvaus kestää muutaman minuutin. Oma kuva on mahdollista lunastaa 2 euron hintaan.

Wolf Helzle tekee Portsakodissa otetuista kuvista yhden kuvan: Portsakodin Kasvot 2014. Kuva luovutetaan Portsakotiin.
Kuvan julkistusjuhla on maanantaina 9. kesäkuuta klo 14.15. Ohjelmassa esintyy Rafaelon enkelit.


TAUSTAA
MEDIATAITEILIJA WOLF HELZLE KUVAA TURKULAISIA 3.-7. kesäkuuta 2014
TURUN KASVOT 2014 muotokuvaustapahtuma liittyy  Suomen Valokuvaterapiayhdistys ry:n
10-vuotisjuhlavuoden tapahtumiin.  Valokuvaterapiayhdistys järjestää yhdessä kansainvälisen, internetisssä toimivan  ”I am we_interactive image” ryhmän kanssa kansainvälisen tapahtuman ”SELF PORTRAIT-EXTENDED”.   Yhteistyökumppaneita tapahtuman järjestämisessä ovat lisäksi Turun Taideakatemia, Valokuvakeskus Peri ry ja Turun yliopiston Avoin yliopisto. Turkulainen 2014 kuvaustapahtuman järjestämistä tukee Turun kaupunki ja Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen toimipiste sekä Turun Saskiat.
Www.valokuvaterapiayhdistys.fi

TURUN KASVOT  2014
Kansainvälisen I am we -verkoston perustaja on mediataiteilija Wolf Nkole Helzle Stuttgartista. Hän on kehittänyt muotokuvausmenetelmän, jossa hän valokuvaa lukuisia, jopa tuhansia ihmisiä,  muodostaen otetuista kuvista yhden muotokuvan. Hän on tehnyt näitä kuvauksia Saksan lisäksi useissa muissa maissa. Nyt on vuorossa Suomen Turku.
Wolf Helzlen kuvaustapahtuman tavoitteena saada kuvauksiin mukaan mahdollisimman monipuolisesti kaupungin asukkaita. Tarkoitus on ottaa muotokuva noin 1000 henkilöstä julkisilla paikoilla kuten Turun kaupunginkirjastossa, kävelykadulla ja kauppatorilla. Paikalla on aina myös tulkkeja, jotka tarvitteassa kääntävät keskusteluja ja ohjeita kuvaajan ja kuvattavan välillä. Tulkkausavustajina on Suomen Valokuvaterapiayhdistyksen Turun aluejaoksen ja Peri ry:n jäseniä.

Wolf  Helzlen ottamista muotokuvista valmistetaan suuri valokuvataulu, jossa on mukana jokaisen kuvatun henkilön kuva. Lisäksi hän tekee yhden suuren valokuvan, jossa ovat yhdessä kasvossa kaikki valokuvatut kasvot "päällekkäiskuvana". Kuvat valmistetaan siten, että ne näytteillä Turun Taideakatemian Köysiratagalleriassa 11.-19.6.2014, minkä jälkeen kuva kiertää näytteillä eri kuvauspaikoilla ja lopuksi valokuva lahjoitetaan Turun kaupungille.

Lisätietoja:
Ulla Halkola, ulla.halkola@spectrovisio.net, 040 7236219