Turun Piha 2016 -kilpailu

Äänestä Turun parasta pihaa

Turun Sanomien sivuilla on yleisöäänestyksen, jossa sinäkin voit antaa äänesi suosikki pihalle. http://koti.ts.fi/puutarha/aanesta-turun-parasta-pihaa/ . Äänestysaikaa on 5.12.2016 asti.

Turun suuri Pihakilpailu oli taas viiden vuoden tauon jälkeen. Mukaan Turun parhaita pihoja etsimään kutsuttiin kaikki Turun omakotiyhdistykset ja kaupunginosaseurat sekä omaan sarjaansa myös siirtolapuutarhayhdistykset.

Tänä vuonna vietetään valtakunnallista Vihervuotta, jonka teemoina ovat kestävä suomalainen maisema, kaupunkiviljely ja lähiruoka. Turun pihakilpailussa noudatetaan samoja teemoja: hieno piha saa arvostelussa lisäpisteitä siitä, miten hyvin se sopeutuu ympäristöönsä. Kaupunkiviljelyn teema merkitsee käytännössä sitä, että myös luovasti viljelty keskustan parveke ja kerrostalopihakin kannattaa ilmoittaa kisaan.

Kilpailussa kerrostaloilla, rivitaloilla, omakotitaloilla, loma-asunnoilla sekä yritys- ja julkisilla pihoilla oli omat sarjansa. Kilpailuaikataulun mukaan kaupunginosaseurat ja omakotiyhdistykset ilmoittautuivat helmikuun aikana mukaan kisaan. Niillä oli aikaa kesäkuun loppuun asti valita, arvioida, kuvata ja ilmoittaa alueensa parhaat pihat kilpailun arvosteluraadille, joka koostuu Turkuseuran, Turun Pientalojen Keskusjärjestön, Turun kaupungin, Turun Yrittäjien ja Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen edustajista. Vuoden 2016 pihakilpailun voittajat julkistetaan vuoden lopun Turun pihakilpailu 2016 -juhlassa. Kilpailuohjelma on julkaistu osoitteessa www.turkuseura.fi sivulla Ajankohtaista.

Lisätiedot:

Turkuseura-Åbosamfundet
info@turkuseura.fi
p. (02) 233 1073

 

Kilpailun järjestäjät

Turkuseura kaupunginosaseuroineen

Turun Pientalojen Keskusjärjestö omakotiyhdistyksineen

Turun kaupunki

Turun Yrittäjät