Portsan Katumarkkinat 19.5.2024 klo 11-15

Odotetut Portsan Katumarkkinat pidetään jälleen toukokuussa Puutarhakadulla sunnuntaina 19.5.2024 klo 11–15. Tule mukaan!

Markkinat pidetään Kosken Leipomon ja K-Portsan välisellä alueella Puutarhakadulla. Esiintymislava sijaitsee Puutarha- ja Heikkilänkadun risteyksessä.

Pidemmältä tuleville suosittelemme saapumista markkinoille bussilla, polkupyörällä tai kävellen. Alueella on vain kadunvarsipysäköintiä ja autoille on alueella hyvin rajallisesti parkkipaikkoja. Bussit kulkevat markkinoiden aikaan normaalin aikataulun mukaisesti Puutarhakadulla, mutta kiertäen Sofiankadun kautta (ei pysäkkiä kiertotiellä). Kiertotiellä ei ole bussipysäkkiä ja lähimmät pysäkit Puutarhakadulla sijaitsevat Mikaelinkirkon kohdalla ja sataman suunnalla markkina-alueen jälkeisessä korttelissa Arvinkadun pysäkit.

Perinteiseen tapaan paikalla on runsaasti kirppis- ja muita myyjiä sekä markkinaväkeä. Livemusiikkiakin kuullaan! Musiikista vastaa monipuolinen bändi Lauri ja pehmeät vävyt, jolla on pilkettä silmakulmassa keikoillaan! Alunperin Salosta ponnistanut bändi on uransa aikana turkulaistunut ja porukasta löytyy yksi pitkäaikainen portsalainenkin. Bändi keikkailee ympäri Suomea ja kokemusta on lavatansseista klubikeikkohin. Tanssiseura Sekahaku pitää markkinoiden aikana kaksi maksutonta 30 min tanssiopetushetkeä esiintymislavan edessä. Klo 13 harjoitellaan foksin ja klo 14 fuskun perusteita. Tule mukaan!

Markkinoilla ovat mukana mm. Kosken Leipomo, Lounais-Suomen Jätehuolto ja Ellän kukka kesäkukkineen. Markkinoilla on mukana käsityöläisiä ja kymmeniä kirpputorimyyjiä, joiden pöydiltä voi tehdä huikeita löytöjä. Sataman suunnalla kahdessa seuraavassa korttelissa pitävät ovensa avoinna myös palveleva pyöräliike Onnipyörä ja iiiiiihana sisustustavara & vaateputiikki Suomen Valoisa. Kannattaa poiketa myös Onnipyörässä ja Suomen Valoisassa!

Liikennetiedote: Puutarhakadulla markkina-alue on suljettu kokonaan liikenteeltä klo 9–16, eli markkinoiden rakentamisen ja markkinoiden ajan. Markkinat pidetään Puutarhakadulla, Sairashuoneenkadun ja Korkeavuorenkadun välisellä osuudella.

Tervetuloa mukaan oikeaan markkinatunnelmaan! Markkinat on järjestetty jo 33 kertaa. Osallistujien palaute kiteyttää tapahtuman: ”Portsan Katumarkkinat, ne ovat yhdet parhaimmista tällä alueella. Niissä on vielä vanhan ajan tunnelmaa ja ihmisiä on aina paljon paikalla.” ”Kesä alkaa aina katumarkkinoista!”

Asukkaille: HUOMAA 19.5.2024 pysäköinti ei ole sallittua klo 8-16: Sairashuoneenkadun ja Korkeavuorenkadun välillä, eikä Heikkilänkadun risteyksessä (Jäämistöoikeus Suortin ja Heikkilänkatu 6 portin välisellä alueella).
Ole ystävällinen ja kerro asiasta myös naapureillesi. Kiitos yhteistyöstä! <3

Lataa ja tulosta tästä 2024 tapahtumien juliste.

MYYNTIPAIKAN VARAUS TULEE TEHDÄ ETUKÄTEEN, maksu kerätään markkinapäivän aikana:

KIRPPISPAIKAT VARATTU LOPPUUN (voit halutessasi jäädä varalle peruutuspaikkaa odottamaan): Tarjoamme paikan: ota oma pöytä/teline ym. mukaan. Paikan hinta 20 e/Portsa ry jäsen, 25 e/ei jäsen.

MUUT MYYNTIPAIKAT VARATTU LOPPUUN: Muut myyntipaikat (muut kuin kirppispaikat)

Ilmoittautumisohjeet: paikkavaraukset puhelimitse pj Sari Raunell p. (040) 7675 356 tai s-postilla puheenjohtaja(at)portsa.fi (soitathan arkisin klo 17 jälkeen, viikonloppuna tavoitat parhaiten klo 11.30-20).

***************

Myyjien info, paikan varanneille:

Katumarkkina-alue Puutarhakadulla suljetaan liikenteeltä sunnuntaina klo 9 ja sen jälkeen voit tuoda myytävät tavarasi omalle paikallesi.

HUOMAA: autolla voit ajaa markkina-alueelle VAIN Sairashuoneenkadun puolelta eli kaupungin suunnasta ja vain klo 10.00 asti. Pura autosi ripeästi. Kadun keskiosaa ei saa tukkia, sen pitää pysyä avoinna, jotta muut voivat ajaa autonsa omalla kohdalleen tai pois myyntialueelta. Poistu alueelta Korkeavuorenkadun suuntaan. Ole varovainen ja aja hiljaa!

Auto on mahdollista pysäköidä markkinoiden ajaksi vain Portsan katujen varsille. K-Market Portsan parkkipaikalle EI saa pysäköidä, sillä kauppa on auki koko päivän. Varaudu siihen, ettei paikka autollesi löydy ihan kulman takaa.

Markkina-alue alkaa Kosken Leipomolta ja päättyy K-Portsalle. Markkinoiden myyntiaika on klo 11-15. Esiintymis/ohjelmalava sijaitsee Heikkilänkadun risteyksessä.

Kirppismyyntipaikan koko on noin: leveys 2 metriä ja syvyys 1,5 metriä. Tuo oma pöytä, vaatetanko, laatikko tms. tuotteidesi myyntiä edistämään. Omien jalkojesi lepuuttamista varten kannattaa ottaa mukaan tuoli ja sateen/paahteen/tuulen varalta mieti tuotteidesi sekä itsesi suojausta. Mikäli sinulla on katos tai vaatetanko tms. huolehdi, että se pysyy varmasti paikoillaan myös kovissa tuulenpuuskissa.

Muistathan varata mukaan vaihtorahaa! Suosittelemme MobilePayn käyttöä, moni maksaa sillä mieluiten. Vesipullo, päähine ja aurinkorasva ovat lämpimällä aurinkoisella kelillä tarpeelliset. Aamulla, varsinkin varjossa voi olla viileää tai tuuli pureva, lämmin/tuulenpitävä vaatetus saattaa myös olla tarpeen.

Saat sähköpostissa myyntipaikkasi numeron ja tämän infon muistutuksena muutamaa päivää ennen markkinoida. Paikat on numeroitu liidulla asfalttiin markkina-alueella. Saavuthan paikalle tai merkitset paikkasi esim. pöydällä tai tavaroillasi viimeistään klo 10.00, jotta tiedämme, että olet tullut paikalle. Paikkamaksu kerätään päivän aikana. 

Katu avataan liikenteelle jälleen klo 16 ja siihen mennessä kadun on oltava tyhjä. Kerää omat roskasi lähtiessäsi.