Malminkadun kaava/Juhana Herttuan koulun & Merenkulkuoppilaitoksen rakennukset

Kaupunkiympäristölautakunta päätti 12.12.2023 kokouksessaan hyväksyä äänin 7–6 sen asemakaavaluonnoksen, joka mahdollistaa sekä Juhana Herttuan koulutalon että Merenkulkuoppilaitoksen rakennuksen purkamisen.

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Päätös asiassa syntyi äänin 7-6.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä esittelijän ehdotuksen puolesta äänestivät Toivari, Åland, Karjalainen, Kaarniharju, Perho, Bastman ja Manni.

Rantasen seuraavansisältöisen muutosehdotuksen puolesta äänestivät häntä kannattaneen Kallion lisäksi Pätäri, Funck, el-Khatib ja Ilmanen:

”Kaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä 10.10.2023 päivätyn luonnosvaihtoehdon A säilyttävä laadittavan asemakaavanmuutosehdotuksen pohjaksi.”

Muutosehdotuksen perustelut:

”Merenkulkuoppilaitoksen ja Juhana Herttuan koulurakennukset on määritelty arvokkaiksi ja yhdessä ne muodostavat kulttuurihistoriallisesti merkittävän kokonaisuuden. Olemassa olevien rakennusten säilyttäminen kaavan uudistamisen yhteydessä on myös Turun ilmastotavoitteiden mukaista säilyttävän vaihtoehdon hiilijalanjäljen ollessa uudistavan vaihtoehdon hiilijalanjälkeä pienempi.”

Asian esitteli kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi.

Tästä pääset lukemaan kaupunkiympäristölautakunnan päätöksen.

Lisää tietoa voit lukea sivuiltamme täältä.